Scarificatoare de peluză

Scarificatoarele de gazon Fieldmann Ce este  scarificarea gazonului? Este un proces care îndepărtează resturile de iarbă veche și mușchii de pe gazon. Procedeul prin care se îmbunătățește circulația aerului, a apei și rata pătrunderii de nutrienți, precum și accesul luminii la rădăcina ierbii.

De ce și când să afânați cu scarificatorul?
Gazonul dumneavoastră se confruntă cu diferite solicitări pe parcursul anului, iar suprafața acestuia se comprimă ori de câte ori este utilizat. În cazul gazonului, încep să crească paie care blochează iarba, iar rădăcinile nu pot beneficia de umiditate, substanțe nutritive sau lumină. Pentru a realiza un gazon de primă clasă, acesta trebuie afânat de cel puțin două ori pe an (primăvara și toamna). În primul rând, întreținerea de primăvară este importantă pentru a ajuta gazonul să se regenereze după solicitările din timpul iarnii.
Regulile de afânare
Adâncimea de afânare trebuie să fie de cel mult 3 mm. În cazul în care adâncimea de afânare este mai mare, gazonul poate avea de suferit. Înainte de afânare, nu uitați să tundeți gazonul, să însămânțați zonele rare care se pot forma în timpul acestui proces și să asigurați fertilizarea.